Чорнила вам на вуха!

Volyn Times

Новини :: СВІТ

Майже два десятки виробників локшини в Китаї підозрюються в додаванні у свою продукцію чорнила і заборонених добавок, пише газета "Чайна Дейлі". Новий харчовий скандал розгорівся в провінції Гуандун на півдні Китаю. Контролюючі органи виявили серйозну невідповідність кількох партій крохмальної локшини від різних виробників існуючим стандартам якості. Локшина - популярний у Китаї продукт, який традиційно готують з картопляного крохмалю - має десятки видів і розрізняється не тільки формою й шириною, ступенем прозорості, але і за кольором. Ймовірно, саме така варіативність локшини дозволила виробникам застосовувати найрізноманітніші способи обману споживачів. Як встановили перевіряючі, кілька виробників для отримання темної локшини додавали до неї чорнило та промислові фарби. Крім того, замість крохмалю для виготовлення локшини часто використовувалися набагато дешевші кукурудзяна мука і парафін. Всього розпочато розслідування щодо 17 компаній, які займалися виробництвом локшини в містах Ваньцзян і Чжуншань у Гуандуні. Вже вилучено більше 5,5 тонн неякісної продукції, перевірки тривають.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь