Лукашенко вважає українську владу «вшивою»

Volyn Times

Новини :: УКРАЇНА

26 квітня, в день роковин Чорнобельської АЕС, очікувалася трибічна зустріч президентів України, Росії і Білорусі, під час якої Віктор Янукович, Дмитро Медведєв і Олександр Лукашенко разом повинні були вшанувати пам'ять жертв великої катастрофи. Однак Президент Білорусії на даних заходах не був присутній. Запитання про свою неучасть пан Лукашенко запропонував переадресувати до керівництва України.

«Ви поставте це запитання Януковичу - чому білоруський президент не присутній на їхніх заходах, - сказав Лукашенко. - Це ви у них запитайте. На жаль, вошивості вистачає у чинного керівництва України».

За словами Президента, Київ почав «танцювати під дудку» Брюсселя у відносинах з Білоруссю.

«Напрошуватися я ні до кого не збираюся. І бути якимсь підспівувачем я теж не збираюся ні в одного президента, ні в іншого», - підкреслив Лукашенко.

«Що стосується таких козлів як Баррозу, ну, був якийсь Баррозу в Португалії, вигнали його і влаштували в Єврокомісію. Я найменше дивлюся - що, де, хто ляпнув з європейських чиновників. Їх там тисячі», - сказав Лукашенко, повідомляє «БЕЛТА».

У Міністерстві закордонних справ України виразили обурення «безпрецедентно некоректними коментарями» Лукашенка.

«Ми неодноразово запрошували президента Лукашенка на заходи 26 квітня, але до останнього моменту у нас не було відповіді білоруської сторони. Лише в понеділок увечері із заяви прес-секретаря Олександра Лукашенка ми дізналися, що він не приїде», - повідомив посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

Після інценденту прес-службою Президента Білорусі було заявлено, що найближчим часом у його графіці зустрічі з президентами України і Росії не передбачені.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь