Дітей-злочинців побільшало

Volyn Times

Новини :: УКРАЇНА

В Україні кожний тридцятий злочин скоєно підлітками, при цьому 40% правопорушень вони здійснюють у стані алкогольного сп'яніння, повідомив заступник начальника Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Уляна Котлярова, пише УНН. "Загалом у структурі підліткової злочинності переважають крадіжки, які становлять сьогодні майже 70% від загальної кількості злочинів, вчинених дітьми", - зазначила вона. І уточнила, що найбільше злочинів неповнолітніх пов'язані з крадіжками мобільних телефонів. "Практично кожен другий злочин у державі скоєно підлітком, який ніде не вчиться і не працює. Кожен третій підліток є учнем школи, кожен десятий - учень ПТУ", - зазначила співробітник МВС.
Водночас Котлярова звернулася до продавців алкогольних і тютюнових виробів, щоб вони не продавали дітям спиртні напої і цигарки. "В основному 40% злочинів скоєно дітьми в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння", - зазначила вона.
Крім того, Котлярова повідомила, що у зв'язку зі змінами в червні 2009 року Кримінального кодексу України, а також Кодексу про адміністративні правопорушення злочинність серед неповнолітніх зросла в 2010 році на 2 тисячі правопорушень.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь