Шматують історичну землю

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Вже майже тиждень робітники субпідрядника ТОВ "Луцьксантехмонтаж" шматують історичну землю старої частини міста. Величезна траншея  викопана від вул. Гаврилюка до вул. Горького для укладення комунікацій до приміщення колишнього Будинку побуту, відданого міською владою багаточисельній армії чиновників центру адмінпослуг. 

Незважаючи на те, що ці вулиці входять до охоронної зони Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку і вся земля історичного центру всіяна артефактами, жодного дозволу та погодження на проведення цих робіт, як цього вимагає ЗУ «Про охорону культурної спадщини», органи охорони культурної спадщини не надавали. Як повідомили нам у Комітеті захисту національної спадщини Громадської Ради Волині, ці роботи повинні були б відбуватися під обов’язковим наглядом спеціалістів-археологів. Але субпідрядник не подбав, щоби вони з’явилися тут.

Земляні роботи на вул.Горького

В.о. начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури і туризму Волинської ОДА П.Ходань направив вимогу до виконавця робіт надати всі відповідні дозволи і погодження. Незважаючи на це, документів державному органу ніхто так і не надав. Тож адекватним реагуванням на беззаконня стало відповідне звернення в прокуратуру м.Луцька про притягнення до відповідальності виконавців робіт і нарахування відповідних збитків.

Вул. Гаврилюка

Земляні роботи на вул. Л.Українки

Земляні роботи на вул. Л.Українки

земляні роботи на вул. Л.Українки

Земляні роботи на вул. Горького

Дивлячись на ці світлини з пошматованої історичної землі Старого Луцька, вкотре задаєш собі питання: для чого ми утримуємо всіх цих нероб з міського відділу охорони культурної спадщини  (нач. С.Годлевський) управління культури ЛМР? Їх некомпетентність і бездіяльність вражають!

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь