«Убей в себе украинца!»

Volyn Times

Нація :: ТЕМА ДНЯ

Повна бездіяльность правоохоронної системи уможливлює факти прояву публічної зневаги до нації і відвертий глум над її громадянами й державними символами. «Убей в себе украинца! «Хватит мычать на мове!». Такі рекламні гасла безкарно розповсюджує рекламне агентство «Внимание», яке має свої представництва в південних і східних областях України й у Києві.

 «Убей в себе украинца!»

Підтвердженням цього є фото з офіційного сайту агенції, які після появи цієї інформації в соціальних мережах, залишилися на кеш-копії сторінки з сайту станом на 22 березня 2013 року.

Зауважимо, що, згідно зі ст. 161 Кримінального кодексу України, дії, вчинені цією агенцією, чітко кваліфікуються як «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками». 

На фоні зростаючої хвилі націонал-популізму, правового невігластва та бездіяльності правоохоронних структур такі прояви грубих порушень громадянських свобод і закону не знаходять практичного реагування і залишаються лише в емоційно оціночній площині. Тож для забезпечення відповідної правової реакції, ми, керуючись вимогами ст. 214 КПК України, просимо вважати нашу публікацію повідомленням про злочин. 

Звертаємося також до народних депутатів України і депутатів місцевих рад з проханням взяти під контроль це питання й подати відповідні запити до Генеральної прокуратури України - за фактом можливого вчинення кримінальних дій. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь